FoodStyle

By Nicolette Lear - decembra 27, 2015



Foto: tumblr

Tak a je koniec.  Neviem aké boli pre vás Vianočné sviatky, no pre mňa boli také bez atmosféry. Možno mi chýbal sneh a možno to bolo celým tým teplým počasím, ktoré mi skôr pripomínalo počasie ako z Hawaiiských ostrovov.

Rovnako ako skončili Vianoce, končí sa aj rok 2015.  Ja osobne si nedávam  predsavzatia, pretože ich  nikdy nedodržím.   Nie som ten typ človeka, ktorý by si povedal- BUDEM CVIČIŤ-  a aj začnem. Som ten klasický, lenivý človek, ktorý by chcel pre svoje telo urobiť veľa, ale nikdy sa neodváži začať.  Našla by som vám tisíce výhovoriek.  Ale keď už som lenivá do cvičenia, tak som sa rozhodla urobiť pre svoj organizmus  niečo, čo bude aspoň troška prospešné. Pitie ovocných a zeleninových štiav.  Vlastne to   urobila moja mamka a ja som si už akosi zvykla.  Zo začiatku to bol pre mňa neskutočný problém.


 Cviklová šťava ? Mala som pocit, že zápasím s každým jedným glgom.  Časom som sa tomu akosi prispôsobila, no len do určitej miery.  Tá cvikla nesmie chutiť ako hlina.  V posledných mesiacoch  som začala troška obmieňať  tieto šťavy   a prišla som na to, že existujú aj tie chutné, nie len tie škaredé a hnusné.  Tak ako som  pila a aj pijem tieto extrakty zo zeleniny a ovocia sa mi mení aj strava.  Zelenina, ktorá mi predtým nechutila, tak mi začala chutiť-  napríklad zelená fazuľka a iné strukoviny.  Povedala by som, že som sa začala stravovať aj o čosi zdravšie.  Imunita mi zosilnela a  verte mi , bola skutočne  veľmi slabá. Možno to je výživovými doplnkami, ktoré som brala ale podľa môjho názoru, je to skôr tou malou zmenou stravy.



Foto: tumblr

Vy to môžete  odskúšať ako   taký malý detox  po sviatkoch  a možno vám  to  ako doplnok  bude vyhovovať a zvyknete si tak ako ja.  Denne vám  úplne vystačí jeden  2-3 decový pohár.  Nie len že si pri mnohých šťavách doplníte hladinu cukru a nebudete chcieť jesť rôzne čokolády a iné sladkosti ale zároveň budete o niečo  živší. Aspoň dúfam, to vám nemôžem povedať 100% , ale  malo by to tak byť :)


Môžete  piť  aj čisté zeleninové/ovocné šťavy alebo   si môžete  robiť smoothie,ktoré sú o niečo chutnejšie :)





Foto: tumblr

Z 2heho bodu   používam vodu, mlieko občas kokosovú vodu/mlieko
Z 3tieho bodu ja osobne  používam len Chia semienka a cez leto ľad  na ostatné akosi nemám  odvahu.
Zo 4-tého bodu najčastejšie  používam škoricu alebo mätu
5ty  bod  som stále  vynechávala :)


Z  ovocných a zeleninových štiav najviac  pijem asi 

cviklovú 

4 ks
mrkva
1 ks
cvikla
1/2 ks
citrón
1 KL
med
trochu
oleja
trochu
vody


Špenátovú

  • 4 ks mrkva
  • 150g čerstvého špenátu
  • 1 stonka zo stonkového zeleru

foto : http://blissfulbasil.com/

Pomarančovo-mrkvová šťava. 

Úprimne ta je robená len tak od oka, ale je moja  najobľúbenejšia. Občas tam pridám aj kivi. 



Samozrejme  pijem aj rôzne iné šťavy. Milujem  hlavne tie sladké napríklad z manga, jahôd alebo malín.  Preferujem čerstvé ovocie a zeleninu.

Máte radi ovocné a zeleninové šťavy ? Aká je vaša obľúbená :) ?

  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. Ďakujem za tipy, tie šťavy vyskúšam:)
    A ja som si dnes poriadne zacvičila ešte trochu si necítim nohy, bolo treba už spáliť tie koláče!
    http://vsetko-co-mam-rad-by-vaja.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Za máličko :) Odporúčam piť buď ráno alebo najlepšie pred cvičením. Skús si na iných weboch prečítať o tých chia semienkach určite z ich účinkov budeš nadšená a nejedná sa o drahú záležitosť :)

      Odstrániť
  2. Ja som doteraz robila stavy na starom mixeri,no boli to skor kase:Dteraz som dostala smoothiemaker tak sa velmi teším ) ..nakupila som aj chia semienka a uz som si ich aj oblubila..do smoothie ich pridavas len tak alebo pri mixovani? Lebo vraj je lepsie ak su aspon hodinu v kvapaline a prave "sliz" ,ktory sa vytvori ma energeticke ucinky:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Väčšinou ich dávam najprv do vody a potom ten kúsok vody dolejem do smoothie, pretože tie semienka naviažu na seba vodu. Sú účinnejšie a keď to robíš pravidelne tak máš viacej hydratovaný organizmus a pokožku. :)

      Odstrániť
  3. Jak já se těším na čerstvé ovoce ze zahrádky a smoothie mňam :)

    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vypadají dobře :) hned jsem na nějaký dostala chuť :)
    http://veronicaslife8.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Miluju různé smoothie a šťávy :D Děkuji za rady :) Na tvém blogu jsem prvně, ale už teď vím, že se budu vracet.

    www.itisginger.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne, som rada ak sa môj blog páči druhým ľuďom :)

      Odstrániť