RECENZIA- Pleťový peeling a pleťové tonikum YAMUNA

By Nicolette Lear - februára 17, 2019

V poslednú dobu je tej starostlivosti o pleť na mojom blogu troška viac, ale  to ste si určite všimli. Spoločnosť Yamuna sa mi rozhodla poslať ešte jeden balíček,  s produktmi, ktoré som si vybrala opäť ja.  Doplnila som si produkty, ktoré mi chýbali.   

Minulý článok, kde je napísané niečo viac o tejto spoločnosti a  si môžete prečítať >>>TU

Je to už skoro tretí mesiac, čo poznám túto spoločnosť. Pre mňa osobne je výnimočná tým, že som  doteraz nemala skúsenosti s firmou, ktorá by mala tak obšírny výber prírodných produktov. Krémy, maslá, mydlá, to bola pre mňa samozrejmosť. Ale, čo sa týka prírodného toneru a peelingu, tak nepoznám veľa firiem, ktoré by mali takéto produkty prírodné, len jednu a to som skončila s krásnou alergickou reakciou.   

Už  v nadpise som asi naznačila, aké produkty som testovala, tak nebudem chodiť okolo horúcej kaše.




YAMUNA PLEŤOVÉ TONIKUM SO ŠALVIOU BEZ ALKOHOLU


Toniká, ktoré obsahujú alkohol narušia rovnováhu PH pleti, a len ďalej zhoršujú stav suchej a citlivej pokožky. Pleťové tonikum bez obsahu alkoholu jemne čistí pokožku bez toho, aby ju vysušila. Tonikum obsahuje šalviu, ktorá vyživuje pokožku, redukuje produkciu tuku a mazu, preto ho odporúčame aj na ošetrenie mastnej pokožky. Najprv odstránime nečistoty z pleti s odličovačom, potom pretrime tvár odličovacím tampónom namočeným v toniku. Následne natrieme pleť hydratačným krémom vhodným pre náš typ pleti. 

Výhodou tohto tonika je presne v tom, že neobsahuje alkohol a je skutočne čisto len prírodné.  Doslova  by som mohla povedať, že vašu pleť rozmaznáva. Väčšina  tonerov má sklon pleť podráždiť. Následne je pleť začervenaná a cítiť aj  jemné štípanie. Pri  produkte od značky Yamuna to neplatí. Pleť je rozžiarená, vyčistená a hlavne nie je podráždená. Rovnako  výhodou šalvie je, že má protizápalové účinky, a preto je vhodná aj pre akóznu pleť a prispieva k liečbe akné.  Preto je táto vodička zahrnutá do mojej každodennej rutiny.  Okrem toho má jemnú šalviovú vôňu, ktorá je skvelá. 




YAMUNA PLEŤOVÝ PEELING S OVOCNÝMI KYSELINAMI

Aj citlivá pleť si vyžaduje pravidelné odstraňovanie odumretých buniek, odporúča sa však predchádzať mikro zraneniam, ktoré môžu spôsobiť zrnité peelingy. Pleťový peeling s ovocnými A.H.A. kyselinami obsahuje: čučoriedky, cukrovú trstinu, javorový cukor, výťažky z pomaranča a citróna. Peeling šetrne, ale účinne odstraňuje odumreté bunky, tým čistí pleť a podporuje účinne absorbovať látky pleťových krémov do pokožky. Pravidelným používaním sa pokožka obnoví a vyrovnajú sa nedokonalosti pleti, pleť ostane hydratovaná a pružná. 

Spočiatku som sa bála čo urobí takýto peeling s mojou pleťou, pretože som mala zlé skúsenosti s peelingmi na domáce použitie. Riskla som to.  Čo myslíte bol to správny krok?  Chvíľa napätia... Podľa mňa skvelý. Ak ste boli niekedy na chemickom peelingu, tak tento kyselinový peeling  má presne rovnaké účinky.  Výhodou oproti chemickému peelingu je v tom, že tento je prírodný ako si môžete prečítať vyššie a viete, čo sa na vašu pleť aplikuje a druhá výhoda je tá, že nemusíte nikam chodiť. Skutočne ani neviem, čo viac by som vám k tomuto produktu napísala, pretože jediná nevýhoda je to, že by som chcela domov minimálne vedierko s týmto produktom. 

Často krát  sa však stáva, že  ľudia používajú peeling nevhodne, tak  vám napíšem detailný návod ako sa daný produkt používa.   V prvom rade  pleť má byť očistená od nečistôt a opláchnutá vodou, aby sa pleť neutralizovala. Peeling nanesieme v tenkej vrstve a necháme pôsobiť 10 a maximálne 15 minút.  Dlhšie neodporúčam, produkt by mohol poškodiť pleť!  Následne sa peeling zotrie  navlhčenými tampónmi a hydratuje sa krémom. V deň použitia peelingu  je dôleité, aby pleť nebola v kontakte so slnkom alebo by sa mali používať produkty s UV faktorom. Peeling používamé len 1X týždenne.  




Našli ste si na Yamuna.eu  produkt, ktorý vás zaujal ?  :) 

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Ju, tak tato značka vypadá dobře! Dozvěděla jse se alespoň něco navíc, například o toniku, apod. O tom peelingu bych i uvažovala, díky za návod. :)

    OdpovedaťOdstrániť