Čo robím nie len pre svoju pleť

By Nicolette Lear - februára 02, 2019


Počas toho, ako  navštevujem svoju kozmetičku, tak som si uvedomila, že starostlivosť o pleť má svoje určité pravidlá. Pred rokom alebo dvomi som písala článok ako sa starám o svoju pleť.  Myslím, že v posledných týždňoch sa moja starostlivosť výrazne zmenila. Uvedomila som si, že existuje niekoľko bodov, ktoré sú skutočne  dôležité pri starostlivosti o pleť a hlavne teraz  v zime. 

Morning routine. 

Moje rána začínajú tým, že si pleť opláchnem čistou studenou vodou. Pre niekoho to nemusí byť samozrejmosť, preto upozorňujem na to, že mám vlastný uterák, výlučne  len na tvár. Následne prejdem pleť  šalviovým tonerom od značky Yamuna. Toner vyrovnáva hladinu pH pleti po čistení.  U väčšiny tonerov som sa stretla s tým, že obsahujú alkohol, tento toner nie, preto je skvelý na moju pleť, ktorá je zaťažována  chemickými peelingmi a  práve spomínaným Acnatacom v článku Envy No. 1. 

Hydratácia. Je to asi jeden z najdôležitejších bodov. Nezávisí na tom či je pleť mastná, suchá zmiešaná. hydratácia je skutočne základom pre rozžiarenú pleť.  Zázrakom sa stal pre mňa hydratačný krém LARENS Hydro Balance Face Cream a Silver Facegel.  Ani jeden z nich do tváre nevmasírujem, len nechám voľne vsiaknuť. Ich vábivá vôňa mora, rýb a rias nie je najlepšia, ale to prestanete po niekoľkých minútach registrovať.

Po 5 minútach  si nanesiem podkladovú bázu pod make-up a môže sa ísť na ranné líčenie.  Počas toho si veľmi rada vychutnám šálku ranného zeleného čaju. Okrem toho, že ma prebudí rovnako ako ranná káva, tak zelený čaj má aj očisťujúce účinky pre organizmus. V priebehu týždňa, keď nechodím na chemické peelingy 1X počas týchto siedmych dní používám Acid peeling od značky Yamuna.  Ma  takmer totožné účinky ako chemický peeling, čo je skvelá náhrada, pokiaľ  máte u dermatológa vylúčené profesionálne chemické peelingy.  Akné sa stiahne, vysuší a pleť je po ňom rozžiarená. 

Týmto starostlivosť o pleť nekončí. Pokračuje  dodržiavaním pitného režimu. Ten úprimne ja veľmi nedodržiavam počas  školy, ale  rozhodne sa budem snažiť, pretože voda je pre pleť, ale aj pre celý organizmus veľmi veľmi dôležitá.  

Rovnako je dôležitá aj strava. Všeobecne kravské mlieko je pre pleť veľmi zaťažujúce  týka sa to  aj ľudí bez intolerancie  či alergie na laktózu. Väčšinou do jedla a kávy využívam mandľové mlieko, akurát do pečenia kravské avšak bez  laktózy.  Snažím sa vyhýbať aj vyprážaným jedlám. Aj keď pizza a burger -  tomu veľmi neviem odolať ( ale papkám ich bez syra).  Rovnako sa vyhýbam sladkému, príliš štipľavému a alkoholu, pretože to všetko ovplyvňuje môj stav pleti.

 

Ako sa hovorí v zdravom tele zdravý duch. Podľa môjho osobného názoru, pleť pôsobí zdravšie ak človek cvičí a je zrelaxovaný. Preto do svojej skinroutine si dovolím zahrnúť aj to, že cvičím vrátane bodybalancu teda yógy minimálne 2X do týždňa. Chcela by som to rozšíriť na 3X cvičenie  a 1X yóga, tak verím, že sa mi to podarí.  

Nightroutine 

Poďme spoločne na večer. Mnoho dievčat si myslí, že odlíčením za 5 minút končí starostlivosť  o pleť. To musím rázne zamietnuť.  Večerná starostlivosť o pleť tu len začína.  Skutočne je dôležité sa dobre odlíčiť, pretože pri zlom odstránení make-upu sa zanášajú póry, pleť nedýcha a vznikajú čierne bodky a zápalové procesy na tvári. Následne  opäť aplikujem  toner  a nanesiem na tvár opäť hydratačný krém od Larensu spoločne so silver gélom. Tesne  pred spaním si aplikujem Acnatac, ktorý využívam na akné a tým sa moja face skin  routine končí.  Samozrejme kto, nepoužíva špeciálne maste na akné, vhodné je použiť nočný krém. 


Pre tento článok som si špeciálne vymyslela výzvu aj pre vás. Vidíte, že niektoré veci ešte len chcem zahrnúť do svojej rutiny.  Tak pridajte sa ku mne.  Body v tejto výzve sú vhodné pre všetky typy pleti. 



Idete do toho so mnou ? :) 









  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. S cvičením ti držím palce, pretože pohyb nepomáha len nášmu telu, ale rovnako aj pokožke. Samozrejme ďalším spúšťačom je stres, ktorý príde stále vtedy, keď ho najmenej očakávame. Používam síce iné produkty ale rannú rutinu mám podobnú a nedokážem si predstaviť, že by niekto na svoju pleť nepoužíval vlastný uterák, vyhradený len na to.
    Skvelý článok <3

    NORALIC

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani ja si to predstaviť neviem... :) Ano stres, prechladnutie, chrípka, a som bodkovaná znova. Ale tak toto sú veci, ktoré každý môže dodržiavať... :) K tomu samozrejme, každému sedí niečo iné. :)

      Odstrániť
  2. Veľmi pekný článok, určite si vyskúšam tvoju challange, o pleť sa treba vždy dokonale postarať. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekný článok a tá výzva je super :-) Skoro všetko z toho bežne robím aj teraz :-)

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krásny článok, takmer všetko sa snažím robiť, teda jógu zatial nie , a niekedy je to ťažšie s cvičením ale čo sa týka odličovania, čistenia pleti a vody nieje problém :)

    OdpovedaťOdstrániť