30 najlepších tipov na vianočné darčeky pre otca

By Nicolette Lear - novembra 28, 2020

OMG! Je zvláštny pocit opäť písať SEM! Fúúú.  Na začiatku som sa  musela nadýchnuť a spoločne s týmto nádychom  som odštartovala tento článok, ktorý bude inšpirácia na vianočné darčeky. Séria bude rozdelená do niekoľkých častí  sama uvidím ešte na koľko, pretože si myslím, že už v tomto článku sa vyskytujú tipy, ktoré sú vhodné pre viacero kategórii. 

Povedzme si úprimne. Každý z nás ma dilemu čo kúpiť niektorému  z našich rodinných príslušníkov alebo  niekomu z nášho blízkeho okolia, pretože ten človek má proste všetko čo chce a čo nemá kúpi si to sám.   A my  tápame a premýšľame, prehľadávame všetky možné druhy web stránok, nájdeme najrôznejšie tipy na darčeky, ale stále to nie je ono. 

Pre mňa je najťažším orieškom je môj tatino. Nielen že  je problém mu kúpiť niečo na Vianoce, ale on ma deň pred Vianocami ešte aj narodeniny, teda  väčšinou zháňam darčeky V tomto článku nájdete viac  ako 30 tipov na vianočné darčeky pre vášho ocina, ale určite by ste týmito darčekmi potešili aj vášho partnera či brata (samozrejme brata podľa veku)  

KATEGÓRIA OBLEČENIE A KOZMETIKA

Oblečenie a kozmetika ku Vianociam proste patria.  Mnohí si myslia o aké klišé darčeky ide, ale vôbec to tak nemusí byť. Dnes je trh plný rôznych dizajnov  a variácií, pretože firmy sa snažia zatraktívniť tieto produkty čoraz viac.  Ja si myslím, že im to aj ide.  

Ako prvú možnosť som zvolila peňaženku. Môj tatino oceňuje vo veľkej miere pragmatizmus, preto je to to prvé čo mi napadlo. Je to jeden z darčekov, ktorý je praktický a dokonca poteší aj srdiečko, pokiaľ sa jedná o pekný kúsok a  na internete nájdete peňaženky v rôznych cenových kategóriách a je len na Vás, po ktorej siahnete. 

Pre doplnenie k peňaženke som zvolila aj tašku cez rameno. Opäť sa jedná o praktický kúsok, ktorý váš tatino určite využije, pretože si tam môže odložiť vyššie spomínanú peňaženku, kľúče, doklady a ďalšie drobnosti.  Vhodná je na každodenné nosenie a aj do práce. 

Doplnky oblečenia ako  opasok, motýlik, kravata, šál , rukavice a hodinky sú taktiež darčekom, ktorý v dnešnej dobe môže byť dizajnový.  Napríklad na portály Sashe, kde ponúkajú ľudia svoje výrobky, nájdete originálne práve aj tieto kúsky. Či už  vo forme drevených vyrezávaných motýlikov, zdobených opaskov a drevených hodiniek. Ak sa však nechcete uberať touto cestou,  pretože ocino uprednostňuje skôr klasiku, skúste sa pozrieť na portály ako About youZoot alebo Glami.




Myslím, že kategóriu oblečenie máme za sebou a môžeme sa pozrieť na kategóriu kozmetika.  Veľmi populárne sa stali práve darčekové kazety s takou tou klasikou - sprchový gél , deodorant a šampón. Ja osobne som ich kupovala len ako z núdze cnosť, keď som skutočne nemala žiaden nápad a nevedela som čo kúpiť keďže je fakt náročne kúpiť niečo môjmu tatinovi, pretože on si kúpi hneď všetko čo chce...  Avšak niektoré tohtoročné kazety, ktoré som videla v DM má očarili. Dokonca aj tie mužské svojim krásnym dizajnom. Prekvapil ma adventný kalendár pre mužov, pretože sa to hodí aj ako darček na Mikuláša. 

Ale vráťme sa k vianočným tipom. Teda odporúčam si pozrieť aj tie klasické darčekové kazety, pretože z niektorých som sa skutočne tešila.  Môj ďalší tip úzko súvisiaci práve s týmito kazetami je sada na holenie, či už v podobe old school vintage sady na úpravu brady s klasickým oceľovým holiacim strojčekom, štetcom a mydlom, ktorá je skutočné krásna alebo v modernej verzii elektrického holiaceho strojčeka či zastrihávačom brady. 

Posledná vec, ktorú som zaradila do kategórie kozmetika pre ocina je parfém. Pamätám si ako som bola malá a tatinovi aj mamine som kúpila rovnakú kolekciu parfémov z mojich prvých našetrených peniažkov a nezabudnem ani na ich prekvapenie a radosť.  Verím, že aj do vône som sa trafila. Myslím si, že pri mužoch nie je výber tak komplikovaný ako pri ženách.

KATEGÓRIA ELEKTRONIKA A DOPLNKY DO AUTA

Verím, že aj vy máte tatinov takých milovníkov elektroniky ako ja. My síce 9/10 vecí doma už máme dokonca v niekoľkonásobnom počte, ale verím, že niekomu z vás to môže prísť ako fajn inšpirácia na vianočný darček. 

Ako prvý som zvolila externý disk, pretože diskov proste nikdy nie je dosť. Aspoň u nás doma. Samozrejme, podľa mňa by sa jeden zálohový externý disk hodil každému, pretože nikdy neviete kedy sa  pokazí PC a stratíte spomienky alebo dokumenty, ktoré boli dôležité.  Ďalej som zvolila smart hodinky,  možno aj Váš tatino športuje alebo si potrebuje kontrolovať tlak. (To je ako reklama na teleshoping...)  Každopádne, dnešné smart hodinky ponúkajú ďalšie funkcie, ktoré sú praktické v každodennom živote. Bezdrôtovými slúchadlami zakončím prvú časť elektroniky. Myslím si, že nie len mladí ľudia počúvajú hudbu cez slúchadlá, ale napríklad už pri spomínanom cvičení alebo cestovaní do práce sa môžu hodiť aj tatinovi. Nehovoriac o tom, že tieto elektronické vecičky a aj samotné mobilné telefóny sa občas  vybijú v tú najnevhodnejšiu chvíľu a externá nabíjačka môže byť spásou. 


Ďalšiu kategóriu som zvolila príslušenstvo do auta. V tejto časti som sa zamerala viac menej opäť na elektro-technickú stránku a spomenula som si, čo všetko je súčasťou nášho "Hyundiho", pretože  nemám hlbšie poznatky o autách.  Taká kvalitná vôňa do auta však určite poteší nejedného milovníka áut.  To, čo nemôže v našom aute chýbať  a myslím že v dnešnej dobe už nikomu - je stojan na mobil. Nájdete rôzne kategórie, ale momentálne je podľa môjho názoru top v kategórií práve ten, ktorý dokáže aj dobíjať mobil. Vhodný je na dlhé trasy, aby sa mobil počas používania GPS nevybíjal a  bol použiteľný aj po náročnej ceste.  Ešte praktickejšia vec je práve kamera do auta.  Niekomu to môže prísť zbytočné, ale počas ciest je to skutočne skvelá vec a nám sa to už pár krát overilo, v čase, keď sa stali nejaké incidenty na cestách. Oveľa jednoduchšie sa určil vinník nehody a uľahčilo to riešenie problému.  Zároveň niektoré kamery fungujú aj mimo zapnutého auta a majú aj nočné videnie.

Ďalší darček, ktorý som vybrala je transmiter, pretože nie každé auto má automatické bluetooth pripojenie. Teda okrem toho, že si váš ocino bude môcť pustiť hudbu cez mobil podľa svojho vkusu, môže aj bezpečne primať hovor. :)  No, a posledný darček je držiak na nápoje do auta.  Ten, ktorý som vybrala je trošku špecifický, pretože v horúcich letných dňoch dokáže nápoj ochladiť a v opačnom prípade, v čase zimy viete váš čaj alebo kávu ohriať. 



KATEGÓRIA KONÍČKY

Posledné tipy, ktoré v tom článku nájdete, nie sú  v žiadnej kategórií.  Skúste sa zamyslieť aké má váš tatino záľuby. Je hudobník?  Čo tak nové struny na gitaru? Čistenie na pražce, ukelele a podobne.   Možno je váš ocino vášnivý lyžiar a má  staré lyžiarske okuliare a chcelo by to už nové, alebo bicykluje, splavuje, hrá tenis. Každý šport a hudobný nástroj má svoje špecifické pomôcky, doplnky a vy ich môžete vybrať podľa toho, akému športu alebo hudobnému nástroju sa daná osoba venuje.  

Niekoho tatino môže byť domáci kutil. Ten sa určite poteší  pracovnému náradiu, imbusákom, novej vŕtačke a podobne.  Niekto je milovník piva, tak mu dajte zážitkový darček a kúpte mu vlastnú sadu na výrobu tohto chmeľového nápoja.  Každý z nás  pozná človeka, ktorý si  potrpí na kvalitnejšom alkohole a určite nepohrdne dizajnovými karafami a sadami pohárov. A čo taká kniha?   Nie je to sen každého, ale myslím si, že v súčasnosti s čítanie klasických kníh dostáva opäť do popredia a základ je dobrý výber knihy. 

Je  váš  ocino rozlietaný, ale je klasik? Určite uznáte aj vy, že time management ej v tejto rýchlej dobe dôležitý. Kúpte mu diár a už nikdy na nič nezabudne a rozvrhne si čas. V súčasnosti trh ponúka rôzne typy diárov. Mne ako prvé napadli The zurnal  alebo Doller

Ocino rád varí?  Kúpte mu sadu exotického korenia alebo  sadu kvalitných nožov. To ocení určite nie jeden kuchár, pretože koreniny a nože sú základ.  No, a posledný tip je pre ocinov, ktorí sú v kategórií , nazvime to zberateľ, aby to nevyznelo zle. 

Môj ocino miluje lodičky a lietadielka na ovládanie. Určitým spôsobom je to podľa mňa akási vášeň, ktorá mu ostala z detstva a v našej  obývačke  ma svoje hrdé miesto asi 30cm veľká helikoptéra na ovládanie, potom aj 2 o čosi menšie.  V  minulosti sme mali doma aj quadrokoptéru alebo mini dron, ale ten odletel.  No, a to bola voľba číslo jedna pre mňa. Darček, ktorý  som zvolila. 

A čo vy?  Nad čím ste premýšľali, že kúpite vášmu ocinovi?  Pomohol vám článok ? 

  • Share:

You Might Also Like

1 comments