Správne odličovanie - ODLIČOVACIE OBRÚSKY áno alebo nie ?

By Nicolette Lear - februára 07, 2020



Je  určite náročné nie len pre peňaženku, ale aj na psychiku neustále  skúšať nové a nové prípravky na akné  a nič nepomáha.  Poznám to.  Pokiaľ ide o akné, tak každá pleť je iná.   Vaša pleť  môže byť suchá, ale pri tom môžete mať akné. 

Možno ste  vždy mali dokonalú pleť a len v posledných mesiacoch vám vaše telo niečo naznačuje v podobe akné.  Niektorí z vás možno bojovali s akné roky a stále sa snažia nájsť to, čo pre vašu pokožku najlepšie funguje. Ak máte citlivú pokožku náchylnú na akné, je dôležité si uvedomiť čo funguje a kedy len zbytočne míňate peniaze, ktoré by ste mohli investovať inde. 

Samozrejme základ je  však správna starostlivosť o túto akóznu pleť.  Nevyhnutnosťou je samozrejme odstrániť makeup po celom dni.   Je to nevyhnutný krok, pretože ak to neurobíte má to fatálne následky pre pleť.  Čo už, ale určite viete. Často je však otázka. Ako správne odstraňovať make-up pri akóznej pleti.  Používať odličovacie utierky?  Klasický odstraňovač make-upu? Micelárka?  Ako často si čistiť pleť?  Nie je to len otázka akóznej pleti, a mala by to byť rutina pre každého. 

Ako často si čistiť pleť?  Optimálne je dvakrát denne. Ak si ju čistíme viac,  jednoducho si pokožku narúšame a  dráždime. Na pleti máme tzv. hydrolipidický film, ktorý sa pri častom čistení narúša a pleť  stráca svoju prirodzenú obranyschopnosť. 


Teda dnes si niečo povieme práve o ODLIČOVACÍCH OBRÚSKOCH


ODLIČOVACIE OBRÚSKY

Odličovacie obrúsky majú slúžiť ako najrýchlejšia možnosť odličovania. Ale je rýchle odlíčenie dobré odlíčenie? To, čo ja  osobne  oceňujem na obrúskoch je práve ich kompaktnosť. Pre cestovanie je to skutočne asi najlepšia voľba ak sa nechcete ťahať s tekutinami, krémami, ktoré zaberajú veľa miesta.  Avšak pre pleť je to jedna z najhorších možností, ktorú ste si mohli vybrať ak ste tieto  odličovacie obrúsky zahrnuli do svojej každodennej rutiny.   

PREČO NIE SÚ ODLIČOVACIE OBRÚSKY PRE KAŽDODENNÉ POUŽITIE? 
Utierky alebo obrúsky nie sú ani plnohodnotnou náhradou na miesto normálneho odličovania. Pleť  neodlíčia dobre. Väčšinou make-up len rozotierajú a rovnako aj  špinu a odumretú pokožku a   podľa mojej skúsenosti, to bolo odličovanie v celku namáhavé a hlavne pleť som po nich mala začervenanú a podráždenú.  To môže spôsobiť zápal a akné. Postupom času môžu tieto utierky podporovať pigmentáciu kože alebo dokonca skoré vrásky. Zároveň veľké percento týchto obrúskov obsahuje konzervačné látky, vďaka ktorým si udržiavajú "sterilitu" a zároveň obsahujú parfúmy a alkohol, ktorý vedie k vysušovaniu pokožky.  Niektoré   obsahujú chemikálie uvoľňujúce formaldehyd, povrchovo aktívne látky a emulgátory. 

Ani balenie nie je práve najvhodnejšie. Oproti odličovacím mliekam, micelárkam, olejom majú obrúsky balenie, ktoré si každý otvorením zatvára horšie a horšie. Je tu možnosť preniknutia prachu a špiny, ktoré sa na  obrúskoch následne zachytávajú.

ČO AK UŽ OBRÚSKY POUŽIJEM (pri cestovaní) 

Ak  obrúsky používate práve pri cestovaní, je potrebné pleť  umyť ešte vodou.  Rozhodne je to oveľa lepšia varianta ako sa neodlíčiť vôbec.

Aký spôsob odličovanie používate vy?  Ďalší článok sa bude venovať tomu ako správne odličíť svoju pleť :) 


  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Ja používam na odličovanie micelárnu vodu, ktorú si potom ešte opláchnem z tváre.
    Budem rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Súhlasím, že po použití odličovacích obrúskov treba pleť následne dočistiť a umyť. Ja ich používam iba na cestovanie. Doma používam odličovacie oleje.

    OdpovedaťOdstrániť