Vysnený domov?

By Nicolette Lear - júla 29, 2017

Každý máme svoje sny a predstavy o vysnenom domove. Čoraz  viac uvažujem nad tým ako roztiahnem svoje krídla a opustím rodičovské hniezdočko.  Napriek mojim predstavám sa môj sen určite neuskutoční tak skoro.  Primárne musíme byť s priateľom sebestační až tak môžme uvažovať  nad  podnájmom či kúpou nášho prvého spoločného domova.

Mám predstavu ako by náš bytík alebo domček mal vyzerať. Moderné bývanie, ktoré nie je úplne stlačené do kocky minimalizmu a škandinávskeho štýlu. Biele Sivé a čierne steny  si síce držia prvé miesto u mňa už niekoľko rokov, ale určite budú kombinované s kameňom, tehlou či sklom.  Pokúsim sa vám zhmotniť  svoje predstavy prostredníctvom wishlistu a fotografii, ktoré boli asi najpodobnejšie mojím predstavám.

Ak by som mala stále lietať na svojich jednorožcoch cez dúhy a obláčiky najlepšia voľba by bol dom, ktorý nie je ďaleko centra mesta.  Obrovské francúzske okná, ktoré by zakrývali jemné biele závesy.  Čistota a sterilnosť by sa nevyhla ani našej obývačke.  Veľmi sa mi páči vytváranie kontrastov.  Strieborno čierna obývacia stena a čierny koberec s gaučom  rovnakej farby by pôsobili spolu skvelo. Samozrejme celkový výzor vytvárajú aj doplnky. U mňa sa bude jednať hlavne o kvety, vázy a jemné ozdoby. 

 
Spálňa by mala byť  útulná a presvetlená, aby sa človek cítil plný energie.  Luxusne pôsobiaca posteľ za ktorou by bola buď tapeta alebo malé tehličky.  Oproti posteli obrovská skriňa, ktorá mi teraz  neskutočne chýba. Spálňa má byť miesto, kde človek odpočíva, a preto si myslím, že by  v nej nemali byť žiadne rušivé elementy ako televízor či počítač.  Zároveň si tam predstavujem svoj kútik, kde sa budem pýšiť s  krásnym kozmetickým stolíkom.


A najdôležitejší bod pre mňa je kúpelňa.  Rozhodne chcem, aby tam boli zahrnuté sivé a čierne prvky. Presklenná  priestranná sprcha  a zároveň aj veľká vaňa. Doplnky a uteráky zladené s celým priestorom. 


Takto by vyzeralo niekoľko izieb z  môjho vysneného domčeka. Úžasné inšpirácie nájdete na Favi.sk Okrem toho na ich webe nájdete krásny nábytok a doplnky, ktoré mňa osobne veľmi zaujali a už viem, kde budem nakupovať, keď pôjdem do vlastného.

 Aké je vaše vysnívané bývanie?  Volili by ste byt alebo dom?

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. Krásna inšpirácia, tiež obľubujem túto farebnú kombináciu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vybrala jsi to krásně! :) Taky se už moc těším, až si jednou budu svůj byt zařizovat já :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásný, opravdu! :) Máš moc hezký vkus.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wau musím říct že luxusní bydlení, ale to je spíš tak na zakázku od nějakého designéra ne? Myslíte že by se dalo sehnat i takové bydlení jakože pronájem třeba někde na Slovensku v okolí Bratislavy? Třeba jako many tady na těch stránkách? Jinak já osobně volím bydlení někde v centru města.

    OdpovedaťOdstrániť