Sladko-pikantné kuracie stehná na ázijský spôsob

By Nicolette Lear - marca 04, 2017



https://www.youtube.com/watch?v=GdzIupelcXQ

Vítam vás po dlhšej dobe pri novom článku. Už niekoľko dní sa môžeme tešiť z jarného počasia, z čoho som nadšená, pretože konečne  môžem zo seba zhadzovať  vrstvy oblečenia.  Ukončujeme etapu čiapok, šálov a babušenia sa.  Neviem sa dočkať, kedy konečne vytiahnem zo šatníka riflovú bundu a sukňu. Som pripravená na tohtoročný rebel look,  pretože vždy som bola srdiečkom taký malý rocker, ktorý bol potlačovaný rodičmi či okolím. Sieťkované pančuchy som nosila už  na strednej škole, ale vtedy som sa nedočkala veľmi pochvaly. Skôr zvláštnych pohľadov. Preto som sa rozhodla ich odložiť hlboko do skrinky.  No, o tom nie je dnešný článok.

Dnes  by som vám chcela ukázať báječný recept, ktorý som objavila, keď som zhodou okolností vymýšľala obed nie len pre seba, ale aj pre drahého.  Verte mi, je to vážne náročný boj prispôsobiť sa chutiam nám obom. Ja jem maximálne  hydinu a ryby (áno nie je to najzdravšie či už kvôli škodlivým látkam alebo kvôli tomu, že neobsahujú dostatočne veľa živín pre telo) a moja spriaznená duša sa pre zmenu vyhýba zelenej farbe v chladničke. (Nie, pleseň nemyslím, skôr špenát. kučeravý šalát a podobne. ) 

Samozrejme  by som to nebola ja, keby že som niečo nezabudla.  V ten deň to bolo práve nafotenie samotného varenia a servírovania. Tatino prišiel z práce skôr a ja som na to popri rozprávaní sa s ním úplne zabudla. Preto mám  niektoré fotky z iných zdrojov, ktorých odkaz nájdete pod fotkami. Počas prípravy som počúvala odborné rady od ocina, s ktorými sa samozrejme podelím.  Dokonca aj on ochutnal. Vlastne nie len ochutnal. Zjedol celú porciu, ktorú som mu ponúkla. Veľmi ma to teší,  keďže ocino ma mlsný jazyk a spolu s  Gordonom Ramsay (fakt to priezvisko ani neskúšam skloňovať, proste s Remzim :) ) by tvorili dobrú kritickú dvojicu. (Ocinove hodnotenie na bryndzové halušky, že sú veľmi bryndzové tomu nasvedčuje. Mne pri tom chutili...)  

Ja som k tomuto mäsku podávala opekané zemiaky z rúry. Čím menšie tým lepšie. Plech potrieme len niekoľkými kvapkami oleja, aby sa zemiaky nevysušili. (Rada od ocina č.1) Samozrejme  otáčame a hotové sú vtedy, keď sú zlatisté a šupka začne "vráskavieť"

Poďme  na hlavnú časť  tohto receptu. 

Na marinádu potrebujeme:
6 strúčikov cesnaku
25 gramov zázvoru
1 chilli papričku (to závisí už  od vašich chutí ja som dala nakoniec 3, pretože mi marináada prišla málo pikantná) 

3 lyžice medu
100 mililitrov sójovej omáčky


Približne  to vystačí asi na 12 menších kuracích stehien.








PRÍPRAVA

1. V mise zmiešajte cesnak, zázvor, čili, med, sójovú omáčku.
2. Do marinády zamiešajte kuracie stehná


3. Misku s fóliou necháme odležať v chladničke po dobu 4-6 hodín, alebo cez noc.

4. Kurča následne dusíme po dobu asi 30 minút, zároveň zalievame vodou, aby sa nám marináda z mäsa nepripaľovala na panvici.Ak chceme zistiť či mäso nie je surové pichneme do neho 
 vidličkou. Ak sa oddeľuje mäso od kostí, tak je udusené. (Rada od ocina č.2 a zároveň č.3 aj keď za tú tretiu by ho kuchári profesionáli asi nepochválili)

 http://www.errenskitchen.com/sticky-chinese-chicken/
 
5. Vyberte z panvice a vylejte marinádu na panvicu
6. Priveďte ju do varu a miešajte, kým sa marináda nepodobá na omáčku

V prípade ak nemáte radi také, želatínové omáčky rovnako ako ja, môžte mäso rovno zaliať marinádou.

7. Kurča smažíme  ešte 5-10 minút, aby ešte viac  nasiakl
a chuť
8. Zdobíme sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou.

Prajem dobrú chuť a krásny víkend. :) 



Zhodujete sa s partnerom v  chutiach alebo nie? Či poznáte niekoho vo svojom blízkom okolí a má "labužnícky" jazyk a nezje hocičo ako môj ocino?

  • Share:

You Might Also Like

1 comments

  1. Vyzerá to chutne, určite niekedy vyskúšam, mám rada tieto chute:)
    http://thenoela.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť