#Nottruefur

By Nicolette Lear - októbra 09, 2016



Každoročne zomrie niekoľko tisíc zvierat len preto, že človek chce. Chce nový kabát, novú kabelku, nové topánky. Posledné roky  sa na popredné priečky v módnom priemysle dostali kožušiny. A ako to vo svete chodí, čo je in, to si ľudia kupujú. Väčšina z bežných smrteľníkov si vystačí s umelou kožušinou, a to práve preto, že  financie bežných ľudí nesiahajú ani zďaleka k cene tej pravej. Niektorých vášeň po novom kožuchu z líšky, či hadej  kabelke, akú nikto iný nemá, úplne pohltila.  Možno si pamätáte rozprávku 101 dalmatíncov, kde bola takáto postava Cruela Devil.  Tieto dve slová krásne vystihujú,  akí sú títo ľudia. K tomu by som pridala vlastnosti ako bezcharakternosť, apatickosť,  či sebeckosť. Ich krutosť nemá hraníc. Ide im len o to zaujať  ostatných alebo byť  niečím výnimočným.  V dnešnom svete by to už takto fungovať  nemalo.  21.storočie  je podľa mňa  na to dosť vyspelé. Veľké množstvo módnych značiek má prostriedky na to, aby vytvorili kožuch, ktorý nie je zo skutočného zvieraťa.  Mali by robiť  viac  akcií, kde nebudú podporovať ľudskú hlúposť. Veď  tieto zvieratá žijú vo voľnej prírode. Majú vlastné pravidlá , svoj spôsob spolunažívania. Rovnako ako my a aj oni si uvedomujú to, že žijú.  Tak prečo im človek  ničí ich vlastný svet? Svet, na ktorý im my- ľudia NEMÁME alebo lepšie povedané NEMALI BY SME MAŤ právo siahnuť. Hovorím hlavne  o love zvierat,  ale chcem spomenúť  aj vyrubovanie lesov,  pretože aj to je problém, ktorý zapríčinil človek.  Preto  chcem na Vás- milí čitatelia, moji sledovatelia apelovať- ak máte doma kožušinu, ktorá nie je pravá, tak sa odfoťte a pridajte k tomu #nottruefur.  Budem rada, ak podporíte  tento malý projekt, či už tagovaním, zdieľaním alebo komentármi. Tu by  som chcela ukázať všetkým milovníkom kožušiny, že ku šťastiu nepotrebujeme srsť  zo skutočného zvieraťa!

Every year, thousands of animals die just because man wants. Man wants a new coat, new purse, new shoes. In the last few years furs have risen up to the top standings in the fashion industry and people, of course, buy them. Most of ordinary mortals get by with just an artificial fur, because that true, real one is beyond their possibilities. Some truly just need that new fur coat made from a fox or a snake purse, which nobody else already has. Maybe you remember the story 101 Dalmatians, in which was this character named Cruela Devil. These two words wonderfuly represent what such people are. In addition to that, I would add features like lack of rectitude, apathy, selfishness. Their cruelty knows no bounds. They just want to capture the attention of others or make themselves look unique. It shouldn´t work like that in the modern world. 21. Century is really advanced. Great number of fashion brands has the tools to create the fur coat which is not made from a real animal. They should organise more events, where they won´t be supporting human stupidity. These animals live freely in the nature. They have their own rules, their own way of cohabitation. Just like us, they are also aware that they are alive. Man destroys the world where they live and in which we have no right to dig in. I am speaking mainly about animal hunts, but I also want to mention deforestation, because that is a problem too and is caused by humans. That is why if you have a fur at home, which is not real, then take a photo and add #nottruefur to it. I will be glad if you support this little project by tagging, sharing or commenting, through which I would like to show, that we don´t need the fur of a real animal to be satisfied. 






  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. Tyhle články mám ráda, protože jdu tak trochu proti nim. Hihi

    Upřímně mám pravé kožichy ráda. A sehnala jsem kožíšek, za který by mě lidi jako ty nejspíše ukamenovali. Nejvíce mám asi lišek, králíků a ovčích roun. Tím se dostávám tomu hlavnímu:
    Nikdo nic neřekne, když vidí srnčí hlavu nebo ovčí kožešinku na peřině, bundě kdekoli. Králičí chvost na kabelce má každá druhá. Mnohokrát se to zvíře ani nezabije kvůli masu, ale jen kvůli kožíšku. Nemám to srdce nechat v tom tyto zvířata samotná.
    Jsem pro to, aby se lidé chovali ke zvířatům rovnocenně.

    Ano je pořád hodně lidí co loví ohrožené druhy nezákonně. Ale myslím že za to může fakt, za toto není trest smrti. Kdyby se k tomu vázal tak přísný zákaz brzo by si to hodně blbců rozmyslelo... Lidi s povolením a s mírou!

    A dále... ano stavy zvířat jsou menší a tak jsou kožešiny drahé, dost drahé. Aby je nemohl mít každý. Ale neměly by zmizet!
    Umělá kožešina totiž nemůže nahradit tu pravou. V hlavní roli proto, že její výroba si myslím by ve velkém jen ubližovala. Pak rozhodně tak moc nehřeje. Dále umělé látky z kterých jsou akorát podráždí citlivého člověka. Nejsou tak příjemné. A tak dále.
    Ano chudšímu člověku stačí umělotina, ale kdo z ní někdy šil ví moc dobře jako já že se nemůže pravé kožešině rovnat.

    Jsem hrdá na své pravé kožíšky a budu je shánět nadále z různých zvířat...
    (Asi k tomuto tématu napíšu dřív nebo později článek, dám ti pak vědět - proč kožešiny nejsou takové zlo jak se berou. :) )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som zvedavá ako budeš oponovať článku. Potom hoď link... :)
      Ja som proti každému zbytočnému týraniu a zabíjaniu zvierat. To znamená nepodporujem kožuchy, cirkusy a ani pytliactvo inak povedané vešanie si hláv ako ozdobu. Tolerujem jedine to, že človek potrebuje jesť aj mäso k svojmu zdravému životu. No, zbytočne zabiť zviera lebo kožuch viacej zahreje môžu povedať jedine ľudia, ktorí žijú v severných častiach sveta či vysoko v horách. Nie my, čo žijeme v miernom pásme. Nemáme -30 a pod. A myslím, že pre alergikov nie je výhra ani živý kožuch, vzhľadom na to, že sa v ňom ukladajú rôzne roztoče oveľa častejšie ako v klasickom oblečení. Ale všetci dobre vieme, že nájsť dnes kvalitné oblečenie, ktoré spĺňa normy, je dosť komplikované a máš pravdu, že vzniká množstvo alergických reakcií z umelých látok. Napriek tomu, rešpektujem tvoj názor, pretože každý z nás má v živote iné hodnoty a iný pohľad na svet. Za tvoj názor ťa rozhodne neukameňujem ani len ako metaforu. Každý z nás má slobodu prejavu a som rada, že si dala na javo aj ty ten svoj :)

      Odstrániť
  2. Moc krásný blog :) dávám odběr :) byla bych ráda kdyby ses koukla i ke mně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherné fotky:) a souhlasím, ne že bych byla nějaký zarytý ochránce zvířat, ale jsou případy, kdy i já bouchnu do stolu. A to je přesně v tomto a podobných případech :)

    OdpovedaťOdstrániť