Halloween makeup tutorial

By Nicolette Lear - októbra 27, 2016



Halloween alebo dušičky sú už za rohom. Ľudia v zahraničí toto smutné obdobie, keď spomíname na zosnulých, oslavujú najmä v podobe masiek. V posledných rokoch je aj nám tento sviatok západnej kultúry bližšie, a preto som si pre vás prichystala jednoduchý kostým, ktorý zrealizujete aj na poslednú chvíľu. To, čo budeme potrebovať, sú hlavne očné tiene. Najlepšie sú trblietavé alebo metalické očné tiene. Ďalšia vec je sieťka. Ja som použila sieťku, ktorú používam pri nasadzovaní parochne, ale je možné použiť aj sieťkované pančuchy. Pôvodne som pre vás chcela pripraviť video, ale nahrávanie sa mi v polovici vyplo a o pár minút neskôr sa mi vybila baterka, čo som nečakala, keďže ukazovala, že je nabitá. Veľmi sa vám ospravedlňujem za kvalitu fotiek. 

Najsk
ôr nanesieme podkladovú bázu, zakryjeme nedokonalosti. Potom použijeme make-up a vykontúrujeme tvár. Následne si vezmeme sieťku a prevlečieme si ju cez hlavu. Verte mi, vo videu to vyzeralo veľmi komicky. Je vhodné zvoliť väčší štetec. Bude to efektívnejšie ako keby ste zvolili malé štetce. Zvolíte modrý očný tieň. Ja som si vybrala paletku od Astoru. Fialový metalický tieň som zvolila od značky Catrice. Týmto tieňom som prešla aj okraje modrej časti, aby vznikol prechod medzi dvomi farbami. Na druhé líce som naniesla čiernu a červenú. Tieto tiene boli matné. Na dosiahnutie lesku som použila highlighter z paletky Astoru a "shimmering poweder" od Catrice. Po dokončení "šupín" som zakončila make-up higlighterom. Čo na fotkách vôbec nie je vidieť... 

Keď som mala tvár hotovú, sieťku som navliekla na krk. Pre lepšie nanášanie tieňov som si ju pridržiavala. Celé som to zafixovala pomocou púdru a fixačného spreja.


Môžeme prejsť na oči. Na vrchné viečko som naniesla jemne modrý tieň a na spodné fialový, to som celé následne vyblendovala. No a nakoniec aplikujeme na oči tekutú alebo gélovú linku. Kto z vás vlastní aj iné farby očných liniek, môže použiť aj iné ako je čierna. Podľa môjho názoru sa skvelo hodí aj biela alebo strieborná očná linka.

Váš make-up na Halloween je hotový. Dievčatá so svetlými vlasmi môžu zvoliť aj farebné kriedy na skrášlenie kostýmu. My s tmavými vlasmi môžme skúsiť vyčarovať nejaký pekný účes, ale keďže ja som lama na takéto niečo, zvolila som parochňu. Rovnako môžete použiť modrý rúž, ale to na párty veľmi neodporúčam. :) Ak nemáte rúž, pery si môžete namaľovať aj očnými tieňmi. Napríklad nanesiete na pery rúž béžovej farby a následne modrý očný tieň. No podľa mňa je to ešte horšia varianta ako ten modrý rúž. 
     



A tu sa mi už  kompletne vybil foťák...







Pre lepšiu predstavu ako kompenzáciu vám prinášam aspoň video od zahraničnej youtuberky, ktorá bola najbližšie k tomu, čo som vytvárala ja :)  Príjemné sledovanie. 






Aký bude váš halloweensky kostým ? :)

  • Share:

You Might Also Like

4 comments