My skincare routine

By Nicolette Lear - apríla 30, 2016



Ahojte, dlho som už nenapísala žiaden článok. Ale, čo vám budem hovoriť. Skúškové je za rohom a mám pocit, akoby sa mal v mojej hlave čoskoro odohrať veľký tresk. Napriek tomu, že nad učivom sedím dostatočne veľa času a pár dní som ani nevyšla z domu, mám pocit, že stále nič neviem a k tomu sa pridružuje pocit nestíhania.

Pôvodne som chcela pridať ďalší outfit, bohužiaľ moje časové rozpätie mi to teraz neumožňuje. Snáď o dva týždne sa mi to podarí.  Rozhodla som sa napísať aspoň článok, ktorý si nevyžaduje vonkajšie prostredie.  Dnes to bude moja skincare routine. Mala by som sa schovať do kúta, keďže moja pleť vyzerá ako po druhej svetovej vojne.  Poznáte to. Stres, jedenie sladkostí a neustále"ohmatávanie" si tváre pri učení sa.   Toto sú také menšie rady, čo nemáte robiť, ale tie už asi dôkladne  poznáte.

Moja denná rutina začína micelárnou vodou od Garnier, ktorú som si zamilovala od prvého použitia. Určite sa chystám vyskúšať aj iné značky tohto typu kozmetiky. Do komentára mi môžete napísať, ktorá vám vyhovuje najviac, pretože som sa stretla s nespočetným množstvom produktov a neviem sa rozhodnúť, ktorú skúsiť ako ďalšiu.



Táto micelárna voda musím povedať, že celkom dobre odličuje, ale aj povrchovo čistí pleť. Možno ste zareagovali, že od Garnieru vyšiel nový typ micelárky, ktorá ma v sebe olej a vy sa vďaka tomu, môžete odlíčiť ešte dokonalejšie. O malú chvíľu  nanesiem podkladovú bázu od Cattrice, ktorá mi  zmierni začervenanie tváre a môže sa ísť  na samotný make-up.  Keď jej nanesiete veľa, budete vyzerať ako Fiona, takže určite to s touto podkladovou bázou nesmiete preháňať, ale make-up pekne splynie s vašou pleťou. Okrem toho, že  zmierňuje začervenanie zároveň aj hydratuje.


Večer je nasledovný.  Opäť použijem micelárnu vodu na odlíčenie a nasledujú na rad mydielka. Nepoužívam každý deň to isté. Prevažne používam uhlíkové mydlo od značky Manna.  Od tejto značky mám viacero mydielok, ale toto mi vyhovuje asi najviac.  Pleť nieje po ňom mastná a zároveň je čistá. Občas použijem aj mydlo s výťažkom teatree. Posledné mydlo, ktoré ma slúžiť na peeling nepoužívam veľmi často, pretože ma pleť  po ňom štípe, ale to je hlavne moja vina, pretože mám neustálu potrebu si akné dráždiť a rýpať do neho.  Článok o týchto produktoch si môžete pozrieť detailnejšie TU   Ako posledné používam  plesňové mydlo.  Áno presne tak. Toto mydlo mi doniesol ocko z akýchsi vinárskych pivníc na Slovensku.  Tak isto má výborné antibakteriálne účinky, pleť  po ňom ostáva čistá a vyrovnáva sa čiernemu mydlu.



Keď si pleť osuším bavlneným uterákom používam prípravok od Ziaja anti acne. 

Tento krém je vláčny, ľahký, skôr by som povedala, že nie je ani riedky, ale ani hustý.  Pleť je svieža, síce  je mastná, ale to je len v prvých momentoch. Akné sa po ňom viditeľne zmenší a nie je také začervenané. Tento kozmetický produkt som primárne odskúšala len ako vzorky, pretože som tomu príliš neverila, ale musím uznať, že pomáha.



Na občasnú obmenu používam masku z kozieho mlieka rovnakej značky. Pôvodne ma vyhladzovať vrásky, ale kozie mlieko je veľmi účinné aj na akné.


Toto je celá  moja skincare routine. Tvár si nepeelingujem, pretože mi to spôsobuje viac zla ako dobra. No, ľudia s akóznou pleťou by si mali peelingovať tvár aspoň raz do týždňa. Ako som už spomínala ja mám na to mydlo určené na práve môj typ pleti. Možno by som mala používať hydratačný krém, ale myslím si, že moju pleť dostatočne hydratuje práve čierne uhlíkové mydlo :)

V čom spočíva vaša Skinroutine?

Na koniec by som vám chcela oznámiť, že na FB prebieha súťaž o túto koziu masku, zároveň špirálu a blender na make-up. Zapojiť sa môžete  >>>  Tomto linku  <<<





  • Share:

You Might Also Like

13 comments

  1. Moc krásny článok ♥ Micelárka od Garnier je moja srdcovka :D
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Aj moja. Rozmýšľam nad biodermou, len či to nebude zbytočne predražené len kvôli menu...

      Odstrániť
  2. Pěkný článek a fotky :) Micelárku používám taky a jsem s ní moc spokojená :)
    FOXIE SIMMA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Příjemný článek, krásné fotky :) radost pohledět :) Cappuccino Lover

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Micelární voda od Garnier je taky má srdcovka a od Ziaja mám nejradši jejich kozí krém na ruce! Jinak skvělý blog! Máš krásný design a stávám se pravidelným čtenářem :)

    SOUL OF SISTERS

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článek! Tu micelárku od Garnier mám taky a je dobrá. :)
    Catherine Ribbon

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pěkný článek i fotky :) taky používám tu micelárku od Garnieru a chci si pořídit tu bázi od Catrice, protože už jsem na ni četla hodně chvály :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pekný článok. :) A ohmatávanie tváre veľmi dobre poznám. :D:D
    Victoria's secrets

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Micelarka od Garnieru je moja one and only a tiež rozmýšľam nad podkladovou bázou od Catrice, je dobrá?:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tou catrice bázou... Tú čo mám ja, tak je určená hlavne na ten typ pleti, ktorý je začervenaný. Tá báza je zelenej farby a treba s ňou narábať veľmi opatrne, pretože potom je celý makeup skazený... Ja som s ňou celkom spokojná aj keď občas nadávam. Ale zatiaľ je asi najlepšia čo som mala, no určite ešte skúsim iné :)

      Odstrániť