Favourite of February

By Nicolette Lear - marca 06, 2016



Zdravím vás. Dnes som tu s takým bežným článkom blogeriek. Favourite of...? Tento článok berte prosím s nadhľadom. Minimálne jeho začiatok.

Určite ste si všimli, že sa spustila blogerka roku 2015 (aspoň verím, že ste si to všimli, pretože  pred mojou školou je bilboard, tak verím, že nie je jediný) a ja som sa rozhodla nezapojiť. Samozrejme som stránku navštívila a zahlasovala za mojich obľúbencov, no po dlhom váhaní som usúdila, že to nemá veľký zmysel. Dôvod nie je ten, že si neverím, ale uvedomujem si, že v kategórií móda existuje veľké množstvo lepších blogeriek ako som ja. Samozrejme, držím vám prsty, aby sa vám splnil sen. (Nie táto veta nebola ironická.)

Keď už som vám vyronila slzu o tom, aká som neúspešná a malá, poďme na spomínaný február a zhrnutie toho, čo sa v ňom udialo.

Skončilo skúškové a už teraz viem, že sa absolútne nestíham učiť na to ďalšie, pretože je toho viac ako veľa. (Nechcem vedieť, čo robia na takej medicíne, technike či iných pre mňa oveľa náročnejších odboroch. Ja by som už asi bola na liekoch.) Viete, čo je na tom najlepšie? To, že som ešte ani nezačala.

Rekonštrukcia bytu. Áno, tá začala ešte v januári, ale ešte stále prerábame. Prach, bordel, chaos, takto by som momentálne opísala náš byt. Kúpeľňa je však už hotová a ja s v nej cítim ako v päťhviezdičkovom hoteli. Obrovská sprcha a kachličky pre mňa ako z rozprávky, no to vás určite nezaujíma, tak poďme ďalej.

A to, čo nemám, sú sivé vlasy. Množstvo ľudí reagovalo štýlom kde si si robila vlasy? Vyzerá to super alebo „preboha, ty si si prefarbila vlasy? Vyzerá to hrozne. No, bohužiaľ som sklamala každú kategóriu. Mám len parochňu. Čo mi je veľmi ľúto, ale je tu hneď niekoľko príčin, prečo len parochňa. Keď si to tak zhrnieme, moje vlasy sú horšej kvality ako sú potraviny dovážené na Slovensko a na druhej strane v Košiciach to údajne (podľa tajných zdrojov mojej maminky) nevie nikto spraviť tak, ako si to ja predstavujem.

Vyskytla som sa v školskom časopise, ktorý by mal byť na celom východnom Slovensku, v každej základnej a strednej škole. Viete, čo ma na tom potešilo najviac? To, že ja mám pre seba celú dvojstranu a rektor mojej univerzity len jednu stranu. Samozrejme, týmto nechcem uraziť pána rektora. (Pri tejto myšlienke som na seba fakt pyšná, už mi chýba len tá inteligencia a pár titulov, no snáď sa na mňa na škole niečo nalepí, aspoň z tej inteligencie.). Tí, čo ste z východu, môžete očakávať príspevok aj v ďalšom čísle.

Lístky na Animeshow. Konečne sa mi splnil sen a môžem sa zúčastniť na tomto festivale. Síce nebudem cosplay-ovať, ale zažijem tú atmosféru. Keď budem šikovná a budem mať pekné  fotky, uvidíte aj článok o tomto festivale a o mojom výlete do Bratislavy.

Dúfam, že som vypichla všetko podstatné, čo sa udialo v mojom živote za posledný mesiac. Teraz už vážne k favourite of.

Čo sa týka kozmetickej značky, tak je to Ziaja a jej produkty na akné. Na konci januára som od nich dostala niekoľko vzoriek na akné a masky z kozieho mlieka určené na hydratáciu pleti. Výsledky sú viditeľné už v nasledujúci deň. Akné sa vám výrazne stiahne.



Kniha, ktorú som za február prečítala, hlavne keď hovoríme o populárnej literatúre... Žiadna. Oveľa viac ma zaujali stredoveké dejiny či psychológia a v najbližších dňoch to bude sociológia. Bohužiaľ, vďaka rozvrhu, nemám čas ani vrátiť vypožičanú knihu, nie ešte čítať ďalšiu.

Seriál, ktorý som začala pozerať v tomto mesiaci (pretože znova mám super rozvrh) je Misfits.  Tento seriál je priam americký sen. Partiu na verejnoprospešných prácach zasiahne blesk z magnetickej búrky a oni získajú super schopnosti. Znie to ako dobrý bullshit, ale je to fakt dobrý seriál, ktorý som už videla v minulosti.


Anime Kamisama hajimemashita - dievča, ktorej otec prehral aj ich dom, sedí samo na lavičke, premýšľa nad svojím životom a nad tým, čo s ním ďalej. Znenazdajky počuje krik, tak sa rozhodne pomôcť. Chlap, ktorému pomohla si k nej prisadne a ona mu vyrozpráva svoj príbeh. Ponúkne jej domov, no ona zistí, že je to svätyňa. Ďalej vám už prezrádzať nebudem. Je to milé, romantické a pekne graficky spracované anime, ktorému nechýba ani vtip.


Rozhodovanie o tom, ktorý film bol pre mňa najlepší, nebolo veľmi ťažké. U mňa to vyhral Deadpool. Ako prvú som si zamilovala hru a film bol len skvelý dodatok.  Verím, že sa dočkám aj seriálu.


A ako by som tento článok ukončila? Zmenami. Chcem sa vám ospravedlniť, že články nevychádzajú často, ale je to z istých dôvodov. Prvým a asi tým hlavným je škola. Druhým je, že články nechcem písať nasilu a nechcem písať tie druhy článkov, ktoré ma nebavia Dúfam, že si radšej počkáte na kvalitnejší článok písaný s radosťou, ako na článok, ktorý je nútený. Osobne som sa dnes veľmi uvoľnila pri písaní a užila som si to. V budúcnosti by som sa chcela zamerať len na úplne vlastnú tvorbu, čo sa týka fotografií, možno časom po rekonštrukcii bytu prídu ďalšie zmeny. Možno neprekvapím nielen vás, ale aj seba.





  • Share:

You Might Also Like

3 comments

  1. Ahoj:) je vidieť,že si mala celkom nabitý február a držím palce, aby si to všetko zvládla:)
    A je škoda, že nesúťažíš, ja mám tvoj blog rada a bola by som rada za hlas, v prípade ak sa ti môj blog pači a potom sa nezabudni zapojiť aj do giveaway♡
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne. Veľmi ma potešil tvoj komentár. Možno o rok si už budem sebou na toľko istá, že sa zapojím. <3

      Odstrániť
  2. moc hezky napsane hezky se to čte! :)) tesim se na dalsi a vše dobre zvládni !

    určitě mrkni ke mě na blog o modelingu http://bephmodel.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť