Problémy s vlasovou pokožkou? - Recenzia Ducray - Extra Doux

By Nicolette Lear - januára 11, 2016





Ducray je značka vlasovej a pleťovej kozmetiky, ktorá pochádza z Francúzska, kde vznikla ešte pred druhou svetovou vojnou. Táto značka sa špecializuje na pokožku, ktorá trpí stresom a je pod vplyvom ďalších nepriaznivých faktorov. Kozmetika francúzskej spoločnosti pomáha pleti, ktorá je suchá, mastná alebo problémová (napr. akné). Taktiež rieši problémy vlasov. V Ducray sa pýšia perfektnými výsledkami, a preto som sa rozhodla na začiatok odskúšať ich šampón.

Už viackrát som spomínala, že trpím dosť nepekným typom akné, ale nikdy som vám nenapísala, že mám problém aj s vlasovou pokožkou. Ak nemáte zdravú vlasovú pokožku, nemôžete mať zdravé ani vlasy. Moje vlasy vyzerajú často ako slama. Tento problém som mala aj pred farbením vlasov a mám ho aj po ňom. Pri riešení tohto problému som naposledy vyskúšala značku Eucerin, tá mi však nepomohla. Moje problémy s vlasovou pokožkou sú veľmi nepríjemné, pretože po umytí vlasov ma pokožka nepríjemne svrbí, následne sa mi vytvoria chrasty a lupiny. Nejedná sa o lupiny malého typu, ale o kúsky suchej kože, ktoré sú väčšie a doslova sa odlepia od pokožky hlavy. Verte mi, je to veľmi nepríjemné a často až zahanbujúce, ak máte niekde isť a z vás doslova sneží či sa neustále hrabete vo vlasoch. Preto som sa po dlhšej dobe rozhodla opäť vyskúšať jeden z tých "čarovných" šampónov, ktoré  by mi mali pomôcť. 

Po návšteve lekárne, kde som vymenovala nespočetne veľa už odskúšaných značiek, mi podali do ruky šampón Ducray - Extra Doux - extra jemný. Šampón má klasický vyklapovací uzáver. Je to fyziologický ochranný a upokojujúci šampón určený na citlivú vlasovú pokožku a svrbenie. Je hypoalergénny, neobsahuje parfémy, farbivá ani žiadne konzervanty. Šampón má priesvitnú zelenú farbu a jeho vôňa je jemne mentolová.

Úprimne, ja už tým lekárnickým produktom veľmi neverím. Tento šampón ma po prvom použití veľmi sklamal, pretože som po ňom mala pocit, že sa zbláznim. Nie len z toho otravného vyčesávania lupín, ale aj z pocitu, ktorý som mala vo vlasoch. Bola som z toho veľmi podráždená. Predsa len sa tento šampón už podľa obalu mal vyznačovať tým, že je maximálne jemný. Nevzdala som to však po prvom použití, pretože som chcela napísať recenziu (aj keď som skutočne mala chuť vyhodiť ho do koša).

Po druhom použití som potom zostala veľmi prekvapená. Moje vlasy boli jemné aj bez použitia kondicionéru a po ich vysušení ma pokožka nesvrbela. Počet lupín sa radikálne zmenšil a dokonca som nenašla vo vlasoch jedinú lupinu, ktorá by bola enormne veľká (aby ste mali predstavu o veľkostí, ktorú mám na mysli, predstavte si približne veľkosť šošovice, možno niečo o kúsok  menšie). Ten pocit bol na nezaplatenie. Vlasy boli hebké a jemné a nemala som problém s rozčesávaním. Napriek obrovskému množstvu negatív po prvom použití musím zobrať všetko povedané a napísané späť. Tento šampón aktuálne používam už tretí týždeň a moje vlasy sú o čosi jemnejšie, nepríjemný pocit  svrbenia  zmizol.

Šampón ma príjemne prekvapil, napriek tomu, že som mu pôvodne neverila. Možno sa v blízkej dobe odhodlám vyskúšať od tohto výrobcu aj produkty na akné, pretože sa chcem vyhnúť hormonálnym liekom (zatiaľ sa mi to darí odkladať už rok).

Samozrejme, v Ducray vyrábajú aj iné druhy šampónov a ak máte problémy s vlasmi a vlasovou pokožkou, stačí zájsť do lekárne a opýtať sa na radu. S určitosťou vám viem povedať, že šampóny tejto značky vám pomôžu aj ak trpíte vypadávaním vlasov, lupinami či mastnými vlasmi.


Máte aj vy podobné problémy s vlasovou pokožkou? (Verím, že nie som jediná.)
Ak áno, podarilo sa vám ich zlepšiť?
Budem rada za každú radu a možno ňou pomôžete aj ostatným. :) 

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Tak táto značka ma zaujala:) rada by som vyskúšala niečo na akné a neboj takéto problémy mám aj ja.
    Určite sa po tomto šampóne pozriem!
    Pozývam ťa na moju giveaway:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám už vyše roka problémy z takou pokožkou neviem či to prišlo s mojími zdravotnými problémami ale určite nechcem aby ma pokožka hlavy svrbela a aby mi snej snežilo. Predtým som mala Klorane na svrbenie hlavy ale nepomohol absolútne. Teraz už som povedala dosť a skúšam niečo lepšie Eucerin Dermo Capillaire je určený na svrbivú atopickú pokožku a môže sa používať aj pri psoriaze(Aký si mala ty od Eucerin?) Používam ho možno 2-3 týždeň a od vtedy ma hlava prestala svrbieť ale nejakú tu suchú kožu hlavy ešte mám tak stále verím že sa mi to vylieči a ked nie skúsim aj tento:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Eucerinu som vyskúšala viacero druhov šampónov a aj tento bol medzi nimi. Dokonca raz mi v lekárni dali také drobné vodičky, ktoré som si mala aplikovať na miesta, ktoré sú podráždene a tá vodička mi akosi zaberala, bohužiaľ túto vodičku som potom už nevedela nájsť ani v jednej lekárni. Ešte k tomu šampónu. Každý máme inú pokožku, preto som sa nechcela veľmi kruto vyjadrovať k iným značkám, lebo to čo môže pomôcť mne nemusí pomôcť iným. :)

      Odstrániť
  3. Viem aký je to nepríjemný pocit, keď človeku z vlasov vidno biele šupiny a hlava neustále svrbi. Ja trpim psoriazou a jediné čo mi pomáha je Konopný šampón, ktorý ukľudni nie len pokožku hlavy a psoriazu,ale vlasy mám po ňom aj zdravšie a nemastnia sa ako predtým. ��

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som po tomto šampóne zase mala chrasty a neskutočne začervenanú pokožku. Ale ja mám seboreu tá si žiada viac ako len jemný šampón.

    OdpovedaťOdstrániť