Porovnanie : Beauty Blender vs. Štetec na make-up

By Nicolette Lear - januára 06, 2016





Ako sa vám najlepšie nanáša make-up? Prstami? (V najhorších situáciách vždy skvelý nástroj.) Štetcom? (Úžasný výsledok.) A čo hubka alebo inak povedané beauty blender? (Bezchybný výsledok!)

Možno ste si všimli, že množstvo kozmetičiek či beauty blogeriek/vlogeriek používa beauty blender. Ja osobne som doteraz používala hubku z Avonu, ale rozhodla som sa vyskúšať, v čom je tento beauty blender iný ako klasická hubka.


Pokiaľ ide o konštrukciu, môžete nájsť rôzne tvary, veľkosti a dokonca aj farby. Pre niekoho existuje iba jeden "originálny" beauty blender, ale podľa mňa je to dosť drahá a zbytočná investícia. To ale musíte posúdiť sami.

Približná cena je 5-20€ a v dobrom stave vám pri každodennom používaní vydrží 5 mesiacov. Myslím si, že jedinou výhodou oproti "fake" blendru je to, že je hypoalergénny.




Ja som si zaobstarala ružovú, fialovú, modrú a béžovú verziu. Objednala som si takzvané "mini" blendre. Na nedokonalosti pleti som použila špicatú stranu a na ostatné časti tváre tú oblú.
Pre tých, ktorí nie sú oboznámení s používaním blendra, je to špongia, ktorú namočíte a následne používate. Voda pomáha tomu, aby make-up splynul rovnomerne s vašou pleťou a taktiež by mal absorbovať nadbytočný maz na pleti. 
Je veľmi vhodný na nanášanie BB krémov (pretože sú ľahké) a zabezpečí vám prirodzený vzhľad pleti. Samozrejme, keď už viete aspoň trochu pracovať s make-upom, tak pre vás nebude problém naniesť žiaden druh krycieho krému či make-upu. 
Tento výrobok veľmi vhodný pre tých, ktorí majú problém rovnomerne si naniesť make-up (medzi nich patrím aj ja) a takisto aj pre všetkých "beginners".


Poďme sa pozrieť na štetce. Štetec vám zaručí bezchybný, krásny vzhľad, ale pracuje sa s ním ťažšie. Navyše existuje mnoho rôznych typov základových štetcov (napr. ploché, guľaté, hranaté...) a pre mnohých je problém zvoliť si tie správne, s ktorými sa naučíte pracovať detailne, aj keď výsledok je potom úžasný. Nanášanie krycieho krému nie je náročnejšie len kvôli nadobudnutiu zručnosti, ale aj časovo. 
Jeho výhodou je to, že nespotrebujete také množstvo krycieho krému ako pri blenderi, pretože "hubka" vsiakne časť make-upu do seba a pri štetci sa vám to nestane.





Štetec
Pozitíva
- rýchlejšie čistenie
- ak s ním viete pracovať, výsledok je vynikajúci

Negatíva
- vyžaduje častejšie čistenie
- môže byť drahý (v závislosti od značky)

Blender
Pozitíva
- tvar je ideálny pre všetky oblasti tváre
- prirodzené, ľahké krytie

Negatíva
- ťažšie čistenie
- mätúce použitie


Môj záver? Ak ste tak lenivý človek ako ja, tento blender, hubku či špongiu proste musíte mať. Ale predsa, ak už chcete pracovať detailne, štetce do koša určite nezahadzujte. 

V  komentároch si máte možnosť zvoliť, ktorý blender chcete do súťaže na FB .

  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. Modrú verziu prosím do súťaže :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já používám tak nějak kombinaci všeho(pokud jsem akční a vůbec se nalíčím haha), ale pořád mi asi více vyhovují štětce :) co se týká houbičky, koupila jsem si jednu od Real Techniques a je skutečně skvělá.. pak mi přišla ještě jedna s Glossyboxem od Nicka K, která normálně stojí víc než ta od Real Techniques a teda nic moc... tak nevím, možná to jen neumím používat :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja asi najčastejšie používam prsty :D ale v poslednej dobe som sa dala ma štetce :D skvelý článok
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak já používám houbičky z Avonu nebo z Oriflamu, jeden blender doma mám, ale zatím jsem neměla odvahu a štětce jsem si koupila v prosinci, takže do těch se taky chystám pustit.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som si make-up roky nanášala prstami, potom som vyskúšala štetce a z mnohých som bola celkom sklamaná. Na Vianoce som dostala štetec od Vichy, ktorý bol vlastne nepredajným darčekom a som s ním veľmi spokojná, je to konečne štetec, ktorý na mojej pleti funguje :) A tento týždeň som si akurát objednala blender od Real Techniques, tak som naň veľmi zvedavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já používám už několik měsícu ten pravý beauty blender a nic lepšího jsem zatím nenašla. Je opravdu drahý, ale s těma levnějšíma variantama se nedá srovnat. Ty většinou vpijí všechen makeup do sebe, což beauty blender nedělá... :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já používám beauty blender a jsem moc spokojená :)
    Ginger

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já mám pět makeupů a zjistila jsem, že perfektní výledek mám u každého s jiným "nástrojem". Na některý je mnohem lepší štětec a na některý blender :-) můj už pomalu umírá a na opotřebování, tak mám zálusk na houhbičku od R.T. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já osobně radši používám beauty blender, líp se mi s ním pracuje. Se štětcem ještě moc dobře nevycházím:D. Ale upřímně úplně nejradši si makeup nanáším a blenduju rukama:D.

    OdpovedaťOdstrániť