Vacation

By Nicolette Lear - augusta 11, 2015




 Júl a August.  Tieto dva obľúbené mesiace sa pre študentov viažu nie len s prázdninami, ale aj s dovolenkami. Väčšina z nás to pozná. 
My sme si ako každý rok vybrali Chorvátsko, s ktorým sme spokojní.Nie je to len kvôli čistému moru, ale aj kvôli ľuďom a kráse krajiny.  Nachádzali sme sa v meste Rabac a počasie sme mali krásne.




Väčšinou nenavštevujeme hotely, no tento rok sme sa rozhodli vybrať si miesto, kde nikto z nás nebude mať žiadne starosti.  Prostredie bolo krásne. Ako vidíte, je tam veľké množstvo lesov a more bolo úplne priezračné aj vo väčších hĺbkach.  Moja každodenná rutina bola vstať na raňajky, prezliecť sa do plaviek a užívať si more, slnko či bazén. 
Každý večer sme sa vybrali na prechádzku okolo rezortu.  Bol krásne upravený  a stánky so suvenírmi boli proste všade. Neďaleko bol tenisový kurt, volejbalové ihrisko,minigolf a dokonca  malá tarzánia.

Ale  posledný deň som si užila najviac.  Plavili sme sa na loďke, čo bol pre mňa zážitok, pretože okrem trajektu a takzvaného "fish picniku" som zatiaľ nemala skúsenosť so súkromnou loďou . Vybláznili  sme sa v mori a skákanie do vody bola pre nás samozrejmosť. Videla som množstvo zálivov a krásu chorvátskej krajiny, čo vo mne vyvolalo neopísateľné pocity.

Keď si to tak zhrnieme čo  všetko môžete zažiť  na tomto mieste? Je toho strašne veľa. My sme  nestihli ani len polovicu za ten krátky týždeň.

 5 vecí, ktoré môžete zažiť v meste  Rabac :
  1. Návšteva Benátok.  Benátky sa nachádzajú iba 40 kilometrov od mesta Rabac
  2. Krištáľovo čisté more. V horúčavách bolo osviežujúce a ako som už spomínala vyššie v článku, bolo naozaj priehľadne čisté.
  3. Plavba na lodi.  Môžete si prenajať vlastnú loďku alebo môžete  ísť  na výlet ponorkou  a treťou možnosťou je zaplatiť si výletnú loď. 
  4. Seafood. Keď sa už nachádzate v krajine, kde je rybolov jedna z najznámejších vecí, bol by hriech neochutnať tieto potvorky.
  5. Pula. Antické mesto, ktoré je známe koloseom a svojím starovekým vzhľadom



  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. Bože to je nádhera ! ^^

    http://fabstrawberry.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten šipkovaný top je dokonalý :O

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeej, skvelá blúzka a nádherné fotky :)
    Simimaus

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dokonalé fotky, dokonalý styl psaní,... nojo.. celý tvůj blog je dokonalý (y) můžu se zeptat, jaký máš foťák? :)
    http://capuccinolover.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, cením si pochvalu. Foťákov máme viacej aj ten môj Nikon D3100 ale používam aj fuji finepix hs30 a priateľ ma Nikon D5100 :)

      Odstrániť