Moje blogovanie v roku 2017 a životné ciele pre tento rok

By Nicolette Lear - januára 02, 2017



Nový rok bol síce pred  pár dňami, ale tak dodatočne- Šťastný nový rok. Veľa úspechov a hlavne, nech je krajší ako rok 2016.

Mesiac  Január vo mne evokuje naraz niekoľko vecí. To, čo ma hneď napadne pri slove "január" je zima, sneh a pomalé ukončenie sviatkov. Čoskoro sa bude skladať stromček a zo sviatočného obdobia sa stane ľadové peklo plné vetra.

Väčšina ľudí si dáva predsavzatia, ktoré sú podľa mňa veľmi neúčinné. Ak človek nemá pevnú vôľu, tak to jednoducho akýsi prvý január neovplyvní.  Ja som si nedala predsavzatia, ale ciele. (Až na jedno :) ) Dnes  vám chcem  napísať čo si chcem splniť v  priebehu roku 2017. Rozdelila som to na dve časti.  Nazvem to "Blogger goals"  a "Lifestyle goals." takže po slovensky (to neznie až tak dobre)  Ciele pre blog a ciele  pre život/životné ciele (fakt to znie dosť zle...)

Blogger goals


Cieľ č. 1 Byť viac sama sebou

Chcela by som sa opäť viac zaoberať beauty článkami. Možno  neviem recenzovať články tak ako si predstavujete. Preto to vyskúšam po svojom a  nebudem sa viazať pravidlami - "takto sa správne píše recenzia"   Robím to pre svoju radosť. To, že inšpirujem iných ľudí, áno teší ma to. No, v prvom rade je to moje hobby, ktoré má tešiť mňa. Samozrejme aj naďalej ma zaujíma to, čo si myslíte vy. Vaše rady, tipy na zlepšenie, pochvala či komentáre ma vždy potešia.

Rovnako by som chcela občas zverejniť food článok :) Nový pekáč kúpený a  môžem piecť. A tu sa vás pýtam. Napriek tomu, že nemám blog zameraný na jedlo,  páčili by sa vám  raz za čas články o jedle ? :) 




Cieľ č. 2 Vstúpiť vám viac do duše.  

Dnes sú ľudia prehnane egoistickí a zahľadení len do seba. Nepozerajú sa okolo.  Ak sa nájde téma, ktorá ma chytí za srdce, tak vám o nej rozhodne napíšem.

To, čo ma mrzelo počas roku 2016 bolo, že články, nad  ktorými ste sa mali zamyslieť a šíriť myšlienku ďalej, tak ste ich viac  menej odignorovali.  Čakala som podporu od blogerskej komunity nie len našej, ale aj zahraničnej, pretože tieto články boli prepísané aj do anglického jazyka. Áno, každý sa vyjadril, krásny  úmysel ale šírenie žiadne. Nežiadala som ani o zdieľanie môjho článku, chcela som o posunutie myšlienky.  Z toho som bola veľmi sklamaná.  Pretože sa navonok veľa z vás hrá na veganov, ochrancov  prírody, zdieľate každý jeden príspevok z útulku a v skutočnosti nerobíte nič preto, aby sa niečo zmenilo. Veľa z vás si radšej nalepí na oči  norkové mihalnice, kúpi kožené topánky a ukazuje lásku k zvieratám na instagrame.

Cieľ č. 3 Stále zdokonaľovať svoje fotky.

Možno sa venujem foteniu a chválite aké  krásne fotky som nafotila (to ma veľmi teší) , ale keď ja som  v pozícií "objektu" stále sa cítim strnulá  a nesvoja. Viem, že zo mňa nikdy nebude modelka, a  svoje nedostatky tváre nezakryjem, ale pri fotení sa chcem cítiť viac uvoľnená.  Samozrejme chcem pracovať aj na tom, aby som zdokonalila fotky, ktoré fotím ja. Je to dlhodobý cieľ na XY rokov. :) 

Cieľ č.4  Miluj svoju tvár aj napriek nedokonalostiam

Toto je môj posledný cieľ, o ktorom  uvažujem už dlho. Je to cieľ ktorý ma nad sebou veľmi veľký otáznik.  Chcela by som poukázať na to, že aj ľudia trpiaci akné môžu byť krásni. Ide mi o to, aby takýto ľudia nestrácali svoje sebavedomie. Nemyslím tým ľudí, ktorí majú jednu vyrážku na tvári ale doslova celú tvár, často sú to aj iné časti tela pokryté vyrážkami.  Fakt chcem podporiť ľudí so silnejším akné (tým pádom aj seba). Ak by mal niekto záujem zapojiť sa so mnou do niečoho takého môže mi dať vedieť do komentára a spolu by sme vymysleli finálnu verziu. :)



Lifestyle goals 



Cieľ č. 1  Cvičenie? 
Ja som ten človek ktorý miluje spánok, lenivosť a prokrastináciu. Je veľmi ťažké sa prekonať. Každý môj pokus sprevádzala akási neznáma vesmírna príčina (výhovorka), ktorá mi zabraňuje cvičiť. Možno sa to teraz zmení, :) Tento cieľ by som skôr radila do tých zbytočných predsavzatí. Momentálne len čakám na deň, kedy bude zverejnený rozvrh a verím, že sa  tam nájdu dni, kedy sa stane fitko mojim kamarátom. 

Cieľ. č.2 Xiaomi Yi 4K. 

Na niektoré výlety sa mi fakt nechce so sebou brať zrkadlovku. Táto športová kamera je pre mňa skvelá voľba, pretože ju použijeme samozrejme aj na natáčanie :) Je to nie len vec, ktorá ma pre mňa materiálnu hodnotu, ale aj duševnú. Pomocou takýchto  drobných, ale šikovných vecičiek si človek vytvára spomienky, na ktoré nebude chcieť zabudnúť .Do tohto bodu by som chcela zahrnúť aj tripy a cestovanie. Tento rok to bude hlavne Slovensko. Naša krajina je krásna, tak prečo ju nezačať spoznávať? :)



Cieľ č.3 Vytvorenie albumu Pre nás

S týmto súvisí predchádzajúci cieľ. Zhmotnenie pekných zážitkov je jedna z tých najkrajších vecí. Keď si spolu s človekom, ktorého milujete, sadnete spolu na gauč a prezeráte si vaše spoločné zážitky.  Je to krásna predstava. Momentálne sa v mojich očiach formuje drevená chata  krb s horiacim ohňom, všade naokolo sneh a my si pozeráme s priateľom pozeráme  na naše spomienky, keď sme boli ešte mladí a krásni. (Dúfam, že krásni budeme vždy :) )

Cieľ č.4  Pomáhať zvieratám
Osobne sa vám priznám som človek, ktorý  miluje viac zvieratá ako iných ľudí, preto by som chcela pomáhať  tým, ktorí si sami pomôcť nevedia. Nevedia povedať " Prosím, pomôžte mi."  Peniažky na rozdávanie nemám, ale dúfam že sa mi podarí venovať im aspoň svoj čas.



Cieľ č. 5. Stať sa zodpovednejším človekom

Ako som spomínala v bode č.1. som človek, ktorý by svoj spánok a lenivosť nevymenil za nič. Dúfam, že tento rok začne zmenou. Prvým bodom bude zriadenie si diára, kde si budem zapisovať dôležité veci a naučím sa rozvrhnúť si deň tak, aby som stihla všetko, čo som mala v plánoch. Nechcem odsúvať veci na neskôr. Proste vytvoriť si nejaký harmonogram, ktorý budem z veľkej časti dodržiavať a k prekážkam pristupovať zodpovedne. 


To boli moje ciele pre rok 2017 a aké sú tie vaše? Podeľte sa so mnou o ne v komentároch.




  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. to sú krásne ciele! ja mám skôr tie materiálne ako viac šetriť, ale mám tam aj jedne dôležitý bod, tráviť viac času s milovanými osobami :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme aj materiálne ciele sú dôležité, len neviem či pre mňa splniteľné. Mám množstvo plánov, kde chcem ísť, čo si chcem kúpiť, ale podľa mňa, keď rastie duševná spokojnosť, tak môžme byť šťastnými ľuďmi, ktorí sa dokážu lepšie hnať za svojimi materiálnymi cieľmi. Vytvárajú si tým určitú motiváciu :)

      Odstrániť