Fashion Week Košice 2015

By Nicolette Lear - novembra 19, 2015



Ako ste mohli vidieť  na Facebooku alebo na Instagrame , zúčastnila som sa  jedného dňa z fashion weeku v Košiciach.  Nebola som len hosťom, ktorý  sedí na stoličke  a  obzerá si modely, ale  mala som voľný vstup do všetkých priestorov a aj do zákulisia.  Tak isto som mala možnosť  porozprávať  sa s ľuďmi, ktorí obliekali a  pripravovali modelky.  Príprava fashion weeku si vyžaduje neskutočne  veľa práce. Sama som tomu neverila, že KFW môže fungovať na takomto doslova chaose. Síce to bolo zorganizované dobre, ale v zákulisí sa nikto  nezastavil   ani na chvíľu. Ale všetko išlo tak ako malo.  Únava sa odzrkadlila rovnako na modelkách, modeloch ale aj  na samotných organizátoroch  bolo  vidieť  nervozitu.   Keď som tam prišla  cez  prestávku, nemali čas sa ani poriadne  zastaviť. Hľadali sa jednotlivé outfity a verte  mi, bolo ich  nespočetné množstvo.  Nafotila som 700 fotiek a  už zo selektovania  mi ostalo 300,  takže vám na blog  vyberiem  pár modelov z každej kolekcie.

Ja som sa zúčastnila konkrétne piatku aj keď som mala možnosť  zúčastniť sa  viac krát, vyhovoval mi práve len tento jeden deň v týždni.  Veľmi ma to mrzí, pretože  ďalšie dni   boli tiež  úžasné.

Na začiatku som  najprv  sedela, ale dostala som povolenie postaviť  sa  k fotografom  dopredu. Keďže  som im nechcela veľmi zavadzať, aby si mohli plniť svoju prácu, tak som  tam nepobehovala  a väčšinou som fotila  posediačky a z jedného miesta.

Druhý deň KFW, ktorého som sa zúčastnila bol zameraný na  šport, pretože  organizátori  chceli podporiť  Košice  ako   hlavné mesto športu v roku 2016.   Ja síce športové oblečenie a samotný šport veľmi neobľubujem, ale tiež  som si v niekoľkých kolekciách prišla na svoje. Na začiatku sa ukázali  modely  z  SOŠ Gemerskej v Košiciach. Prehliadka nebola len plná  outfitov, ale  mohli sme vidieť  aj  niekoľko tanečných kreácií a zumby.  Na móle sa ukázali aj malé detičky, ktoré boli   hrozne roztomilé a často ich podporovali tanečníci, ktorí  tomu dodávali  energiu a hlavne detičkám sebavedomie na móle.  Môžete to vidieť v jednotlivých videách na konci článku.

Veľmi významnou časťou boli modely, ktoré sa vzťahovali na  lyžiarsku sezónu, teda  na svah.  Z tejto kolekcie sa mi páčilo hrozne  veľa modelov, no bohužiaľ, nemôžem vám ich ukázať  všetky, pretože ich bolo veľmi veľa.

Večernej prehliadky som sa nezúčastnila zo zdravotných  dôvodov, pretože  mi  prišlo zle. Poznáte  to. Malá sála, veľa ľudí a skoro žiaden vzduch.   Podľa článkov, ktoré som mohla čítať  sa tam predviedli ukážky z golfu a ďalšia "vlasová show", ktorá sa uskutočnila aj v predchádzajúci deň.

Jedna z vecí, čo sa mi nepáčila, bolo to, že na KFW bolo množstvo zahraničných modeliek a veľmi málo slovenských.  Máme  nespočetné množstvo dievčat, ktoré  sa snažia presadiť a možno aj boli na kastingu.  Väčšinou so v  zákulisí počula  ukrajinský jazyk, španielsky, sem tam niečo anglicky.  Samozrejme boli tam aj  slovenské modelky, len si myslím, že do budúcna sa mohlo dať viac priestoru našim modelkám.  Ale možno   nebolo  na výber. Neviem. Toto je  len môj malý postreh, čo by som možno zmenila do budúcich rokov, ale keďže nie som organizátor a  nemám ani  znalosť profesionála, čo sa týka výberu modeliek, tak to hodnotím len laickým názorom.

Fashion week bol pre mňa neuveriteľným zážitkom a v prvom rade  by som sa chcela poďakovať riaditeľovi fashion weeku Mariánovi Biľovi, ktorý mi daroval lístok, mojej kamarátke Viktórii Tóthovej, ktorá sa priamo zúčastnila fashion weeku, kde pripravovala modelky a  získala mi  lístok od pána riaditeľa, takže  si myslím, že jej patrí najväčšie ďakujem,  a tak isto aj fotografom na fashion weeku, že mi  umožnili fotiť medzi nimi. Bola to pre mňa nová skúsenosť nie len z hľadiska  módy, ale aj z hľadiska fotografie.


Fotografia - lappkin.com - prehliadka od SOŠ Gemerskej- Košice


















































O čom bude ďalší článok sa čoskoro dozviete na  mojej  facebookovej stránke 
a ďalšie novinky  môžete  nájsť aj na mojom   instagrame


  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Musím říct, že ti tuto příležitost neskutečně závidím a určitě nejsem sama :) ale pokud mám být upřímná, tak mě většina outfitů vůbec neoslovila :/ každopádně atmosféra a to všechno okolo musela být úžasná a doufám, že se někdy podobné akce budu moct taky zúčastnit :) Cappuccino Lover

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Predsa len športový deň. Snažila som sa vybrať pre mňa tie najlepšie A bolo to pre mňa veľmi ťažké, keďže športové oblečenie , ktoré ani mne nie je blízke. Ale budem mať fotky zo všetkých dní tak sa pokúsim urobiť Best of FW . Snáď tam budú zaujímavejšie outfity :)

      Odstrániť